Followers

About Me

My photo
aku mencari damai dlm hiruk pikuk peribadi, mencari diri dlm hati yg kian mati, dlm resah & ketidakwarasan begini, aku tidak ingin mereka mahupun kamu. aku cuma mahu DIA, memimpinku dlm perjalanan waktu yg kian buntu.

Friday, October 29, 2010

1st Year Give Away Qistina

al salam alaykum

nak join Qistina GA plak

anjuran Hanie


comel sungguh Qistina ni!
moga besar jadi anak solehah yek!

aku nak tag:

1. Wan Maziati
2. Nina


apa lagi... jom la kita join sama2!

CONTEST BAYI NANGIS

al salam alaykum

aku nak join Contest Bayi Menangis...

anjuran Fiza Fidi


syarat-syaratnya boleh jenguk blog Fiza Fidi yek!


gambar yg dipertandingkan ialah:



Ammar darwisy yg mengamuk demi melihat Cik Longnya (aku la tuh) dh bersiap pakai tudung dan berdiri di pintu... heh, pantang tgk org siap2 pakai tudung, dia dululah hulur tangan nak ikut!

nama: Ammar Darwisy bin Ibnu Fitri
Umur: 1 tahun 1 bulan
Nama ibu: Khalilah binti Kamaruddin

hadiah lumayan tuh!

sapa nak bagi!!

ok, jom ramai2 join!

Cinta Craft Giveaway

al salam alaykum

Cinta-Craft berbesar hati utk menganjurka


nak join klik banner!





hadiah pun menarik!!


kalu nakkan hadiah nih, cepat2 klik banner ok!

Kami 1st Giveaway

al salam alaykum

kali ni GA anjuran Kami In The house

nak join bleh klik banner


ada tiga hadiah menarik!

cepat!

tarikh tutup 30/10/2010

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!

al salam alaykum


jom kita sertai


 

Syarat2nya mudah jek...

bleh melawat blog mama Zakwan!

tamat 30/10/2010

Thursday, October 28, 2010

contest moment to remember

al salam alaykum

nak join lagi satu peraduan...

nak join bleh terjah blog Safiyyah atau klik banner

contest moment to remember





gambar kenangan saya ialah....





gambar kenangan di Gunung Kinabalu...
aku dh pancit dh masa nih, tp disebabkan azam dan semangat tuh masih tinggi, aku sampai jugak ke puncak...
kawan aku yg bertiga nih dh on the way nak turun...
jadinya, adalah jugak gambar aku ngn kawan-kawan kat puncak...
thanx utk doa dan semangat yg diberikan utk aku!


aku nak suruh Wan Maziati join, Mama Rifqy dan jugak Alinac Lover

3 perkara idaman saya ialah:
1. yg paling cikai: aku nak beli tetikus utk laptop aku... kenapa la tak terbeli2 lg ni...
2. yg sederhana cikai plak aku nak beli handphone baru, tak kira laa apa2 jenama pun, tp kalu dapat I-phone 4 atau Blackberry Curve 3G pun, best jugak
3. yg paling gempak aku nak ialah TV LCD tak kira berapa inci pun, asalkan jenamanya Sharp @ Sony, tp paling best kalu bleh dapat Olympus Pen... masyuk tuh kamera biasa bercirikan digital, DSLR dan videocam...



ok, harap penyertaan diterima...

wassalam

Contest Gambar Percutian Yang Menarik

al salam alaykum

nak join contest anjuran Kojah


Mesti Kojah baru balik dr Bandung ni eh?

hadiah pun datang dr Bandung!!

menarik tuh, baju kebaya tak berjahit dan jugak fridge magnet!

korang nak join klik je banner tu ok!




aku jadik penin nak letak gambar yg mana...

 dengan lafaz bismillah....

inilah gambar yg terpilih...





gambar nih diambil semasa percutian kami ke KK utk menawan Gunung Kinabalu...
sebelum daki gunung, kita snorkeling dulu...
gambar diambil di Pulau Sapi, Kota Kinabalu Sabah...

dalam byk2 tempat (byk la sangat!) kat KK la yg paling aku suka...
pergi dgn geng yg tak berapa nak kenal, kenal time pi KK je...
alhamdulillah, sampai skrg ukhwah kami bertaut!



ok itu saja!

wassalam

"Catlinaflybaby Celebrates...... Beautiful Mom-To-Be"


al salam alaykum


saya nak join Lucky Draw plak

nak join jugak, klik banner



tajaan hadiah oleh:




 







"Saya dah buat no(5B) dan saya nak join Kategori B!".


ok, dh pun siap... senang je kan!
keterangan lanjut, klik sini!
 

Lucky Draw Anak Ayah

al salam alaykum


klik banner ok!



 seperti biasa, cilok gambar anak sedara dan ayahnya dgn izin ibunya...

muka budak demam, asyik nak dipeluk jek...
Nama: Ammar Darwisy bin Ibnu Fitri
Umur: 1 tahun
Nama Ibu: Khalilah binti KAmaruddin


hadiah menarik tau!

dapat wang tunai dan t-shirt!

kalu buat entry, dapat cabutan 2x!

apa lagi... jom lah join!


Jom shopping @ Tomeykids.com! GIVEAWAY

al salam alaykum

nak join GA Tomeykids.com

nak join klik banner ok!




gambar utk GA ni ialah:


Nama: Ammar Darwisy
Umur: 1 tahun 1 bulan
Hubungan: Anak Saudara
Nama Ibu: Khalilah binti Kamaruddin



tarikh tutup pnyertaan 31/10/10

Wednesday, October 27, 2010

contest nama untuk anak wa

al salam alaykum


nak join, sila terjah blog Cik Yuyu!


hadiah pun menarik!


aku nak cadangkan namanya ialah:

Raja Muammar Azri Shah

best tak?

Muammar: panjang umur
Azri: kekuatanku 



kawan2 aku, sila join yek!



CONTEST COTTON KURUNG - IDMA TEXTILE

al salam alaykum

ada contest lagi!

anjuran Idma Textile...


Nak join klik banner!



gambar pilihan....
saja nak letak gambar ini... mengabadikan kenangan Puan Erna yg datang beraya rumah aku pada hari Raya yg lepas...

aku pakai baju kurung cotton Viscose...


aku nak tag:


wassalam

Tuesday, October 26, 2010

NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY

al salam alaykum



hadiah lumayan!


nak join, klik banner yek!



korang, kawan2, sila la join!




GIVEAWAY - Feel The Cosmic

al salam alaykum


GA daripada Cikgu Isza...

nak join?

klik banner!


hadiah utk 3 pemenang ialah:



Pyra Lightening Milk Cleanser

kebaikan produk ini ialah:
Membantu membersihkan kesan solekan, kotoran, sebum dan sel kulit mati dengan berkesan
Getaran tenaga dapat menyediakan kulit untuk proses melembut, mencerah dan menyerikan wajah seterusnya

aku pun baru balik dr berjemur kat waterfall, kulit pun terbakar...
harap2 menang, bleh la cuba produk ni, cerah kulit aku!

 

HADIAH PERCUMA!! bantal panas...

al salam alaykum

sapa yg tanak hadiah percuma kan???

bantal panas plak tuh...

 

yg aku tau, bantal panas nih byk khasiatnya...

disebabkan aku selalu lenguh2 badan

banyak sangat angin

period pain lagi

aku patut dapatkan bantal panas ni...

mudah-mudahan ia jadi rezeki aku kali ni!


terima kasih pihak penganjur!

nak jugak?

klik banner ok!

Cik Anita songeh giveaway...

al salam alaykum

nak join GA anjuran Cik Anita



nak join jugak?

klik banner ok!


terima kasih Cik Anita!

saya nak tag:



1st Lucky Draw by Atie Aizam

al salam alaykum


1st Lucky Draw by Atie Aizam...





hadiahnya menarik!

kebetulan plak aku mmg memerlukan tikus baru utk laptop aku...

sapa2 nak join bleh klik banner ok!

aku nak tag:
1. Wan Maziati - rajin betul dia update blog dia...



moga ada rezeki utk aku...

Aamiin...

"BABY AND TOYS CONTEST"

al salam alaykum

peraduan kali ni ialah


anjuran



nak join, klik banner yek...




banyak sangat gambar si budak Ammar ni... tatau nak pilih mana satu!












gambar yg dipertandingkan ialah....

jeng jeng jeng...






nama: Ammar Darwisy
umur: 1 tahun
hubungan: Anak Saudara

Ammar dh tak main dh dengan mainan loceng dia tuh... 
anak jantan sejati, mestilah main kereta racing kan...

ok, saya nak tag:


jangan lupa join yek!



terma kasih penganjur!

Friday, October 22, 2010

Good Night & Sweet Dreams Contest

al salam alaykum

peraduan lagi!

kali nih anjuran Mummy Ayu!



nak join?

klik banner yek!



gambarnya ialah...
seperti biasa... gambar anak sedara la kan...



Nama: Ammar Darwisy bin Ibnu Fitri
Umur: 1 tahun (DOB: 1 Sept 2009)
Nama Ibu: Khalilah binti Kamaruddin


Ammar Darwisy kekenyangan selepas menyusu...
dah sampai masa waktu utk bing!

one more hug, one more smile...
kiss you once, kiss you twice...
i'll be here for a while...
try to sleep now and close your eyes...


harap-harap penyertaan diterima yek!

Thursday, October 21, 2010

:: GIVEAWAY "JOM SLIM ALA ALINAC LOVER" ::

al salam alaykum


khas utk diri sendiri...

nak join bleh klik banner!



kenapa saya nak sangat product ni?

sbb skrg nih sy tak gembira dengan berat badan saya...
kalau boleh nak turun lagi 5 kg...
nak kurus sama macam 10 tahun lepas... 
exercise sudah... control makan sudah...
tp masih macam tu jugak...
bila la nak merasa pakai baju lama2 yg masih cantik lg tu kan?
inilah masanya!


terima kasih Alinac Lover! :)

~The Way They Sleep Giveaway~

al salam alaykum

kali nih join contest "The Way They Sleep Giveaway" 


tarikh tutup 30.10.10...

nak join klik banner ok!



gambar yg dipertandingkan ialah....






nama: Ammar Darwisy
umur: 1 tahun 1 bulan

ni lah gaya anak sedara kesayanganku tidur...
mmg takde gaya lain...
mesti siap ada bantal peluk kat tepi dia...
kalu tak, kita la dipeluknya...


harap2 berjaya! 


terima kasih pihak juri!


Papa & Baby Contest

al salam alaykum

utk contest ni plak, aku kena mintak izin ngn adik aku nak upload gambo suami dan anak dia dalam blog....



tarikh tutup: 14/11/2010

nak join bleh klik banner...



gambar yg dipertandingkan dengan izin adik aku ialah...



 Nama Abah: Ibnu Fitri Ahmad
Nama Ibu: Khalilah binti Kamaruddin
Nama baby: Ammar Darwisy bin Ibnu Fitri
Umur: 1 tahun 1 bulan


Wassalam

Wednesday, October 20, 2010

Comei Lotte Contest by Jaijina

al salam alaykum

waahhh... ada contest lagi...


musti ore kelate ni!

nak join bleh klik banner!




seperti biasa, aku jual gambar anak sedara aku...
Ammar Darwisy nih mmg terer posing depan kamera... 
asal nmpk kamera jek, pandai la dia buat gaya yg comei lotte tuh... 
kadang2 aku geram jek nak picit2 nak gomo2... 
isk isk isk... 
buat aku rindu jek kat Ammar Darwisy nih...

Nama: Ammar Darwisy bin Ibnu Fitri
Umur: 1 tahun
Nama ibu: Khalilah binti Kamaruddin





aku nak tag:


moga ada rezeki utk Ammar Darwisy ni...
Aamiin...

Tuesday, October 19, 2010

“CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL”

al salam alaykum

contest lagi!


anjuran arisyanaziq

nak join klik banner ok!




gambar terpilih utk contest ini ialah:
muncung masam Ammar Darwisy, anak sedaraku...
dh dapat hadiah bestday pun muncung masam lg...



wassalam!

Monday, October 18, 2010

Gaya Si Comel Berbaju Raya

al salam alaykum

lagi satu peraduan "Gaya Si Comel Berbaju Raya"

anjuran BabyIbu dan Azzamoro

nak join, bleh klik banner!


gambar ANAK SAUDARA saya utk peraduan ni....


di pagi raya, org makan kueh raya, dia tak lepas ngn botol susunya...

nama: Ammar Darwisy
umur: 1 tahun 1 bulan



peraduan ini ditaja oleh:

CUTE LITTLE MUSLIM & MUSLIMAH CONTEST

al salam alaykum


anjuran blog Asha's Family...





gambar anak sedara saya yg menjadi taruhan ialah...



 NAMA: AMMAR DARWISY BIN IBNU FITRI
UMUR: 1 TAHU
TARIKH LAHIR: 1 SEPTEMBER 2009
KATEGORI: 1A - Little Muslim (1 hari - 3 tahun)
HARAPAN: 
Cik Long berharap Ammar membesar dengan sehat bagaikan johan, menjadi anak yg soleh, seorang muslim yg mukmin, dan dikurniakan akal fikiran yg cerdas, menjadi seorang mujahid di jalan Allah...

aku nak tag:


go go chaiyook Ammar!

Friday, October 15, 2010

" CUTEST BABY CONTEST " bersama Sinar Raudah

al salam alaykum

nak join contest lain plak...




gambar yg dipertaruhkan ialah...


 
 nama: Ammar Darwisy bin Ibnu Fitri
umur: 1 tahun 1 bulan

Ammar Darwisy ni anak sedara saya!

terima kasih pihak juri! ...

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

al salam alaykum

jalan-jalan blog orang jumpa pulak peraduan nih...



sbb aku pun baru konvo tahun lepas... so nak join jugak laa...

penin nak pilih gambo mana



gambar yg aku pilih ialah....







kami kena pakai topoeng hidung dan mulut... maklum laa tahun lepas kan H1N1 masih lagi mengganas... 

batch kami 4 orang jek, alhamdulillah 4 org nih jugak selamat berkonvo...
kami berempat dianugerahkan Ijazah Sarjana Pengurusan Kejuruteraan pada majlis konvokesyen UiTM yg ke 71 pada 15 Oct 2009 (eh, dh cukup setahun kami berkonvo)

so aku nak tag:

sekian, wassalam...